Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2009 17:08 - СЕМЕЙСТВО ЩЕ СЪДИ БОЛНИЦАТА НА Д-Р ПЕНКОВ
Автор: glasatnasliven Категория: Политика   
Прочетен: 15560 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2009 17:16


        image
 
   Младо семейство се закани да даде под съд болницата на д-р Пенко Пенков. Жени и Тодор Георгиеви се оплакаха, че са станали жертва на лекарска небрежност и че за малко не са загубили детето си.
   

   „Подали сме жалба в Регионалния център по здравеопазване, заяви на пресконференция днес Жени Георгиева. След съвет с адвокат, ще преценим как да действаме по-нататък, но сме решени да съдим МБАЛ „Хаджи Димитър”.” 25-годишната Жени разказа, че е решила да роди в тази болница, заради imageлоялността си към нейната гинеколожка д-р Кънева, която й обещала, че раждането ще мине без защото преди нея е направила спонтанен аборт. Тя обясни, че в болницата не са й обърнали досатъчно внимание още в началото на раждането. „Контракциите ми започнаха и отидохме в проблеми. По думите й нейната бременност се определяла като рискова, болницата, разказа тя. Посрещна ме видимо сънлива акушерка, която ми каза, че нямам разкритие и няма да ме приемат. След няколко часа отидох повторно, приеха ме и ме настаниха в imageболницата. Повикаха д-р Кънева и тя ме прегледа. След няколко часа реши да ме оперира и да родя със секцио.” Операцията се забавила, защото го нямало екипът, продължи разказа младата жена. След като се събрали и започнали операцията, лекарите извадили детето, но то не проплакало. Оказало се, че е погълнало околоплодни води. По думите на майката лекарите трябвало да аспирират бебето, но те не го направили и състоянието му се влошило. Според семейството друга грешка на лекарите била, че не са транспортирали веднага бебето в неонатологичното отделение в областната болница. Едва час и половина след раждането, детето е закарано в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в критично сътояние, като в линейката нямало кислород, а детето било обдишвано с ръчна помпа. Майката твърди още, че лекарите от частната боница са подали на своите колеги грешна информация за нейното състояние.
   
   „Детето беше в критично състояние, изпадна в кома, разказа още майката. Лекарите от областната болница дори са имали намерение да му спрат кислорода в кувьоза, защото не давало признаци за подобрение. Едва на петия ден то е започнало да се подобрява. Благодарение на екипа от неонатологично отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” детето е живо и здраво.”
   
   Междувременно семейството е купило лекарство за детето на стойност 2300 лева.
   
   Жени Георгиева упрекна частната болница, че приема пациенти, въпреки че няма всички условия и оборудване за различни ситуации. „Според мен тази болница или трябва да набави необходимата апаратура, или да спре да функционира”, заяви тя.
   
   „МБАЛ „Хаджи Димитър” отговаря на всички условия за окръжна болница, заяви шефката на РЦЗ д-р Ивелина Георгиева. Те са спазили всички нормативни разпоредби.” Д-р Георгиева каза още, че ще препрати жалбата на семейството и в РЗОК и ще извършат съвместна проверка на случая. „Обещавам, че ще извършим пълна проверка на тази жалба”. Д-р Георгиева заяви още, че от областната болница е трябвало да осигурят лекарството за детето, а не да карат семейството да го купува с лични средства. Тя обеща проверка и по този случай.
   
   Малкият Тодор Георгиев, за щастие сега е напълно здраво и силно момченце. Той вече е на два месеца.

sliveninfo.com




Гласувай:
1



1. анонимен - penkov
18.10.2009 12:11
Пенков .. не е едноличен собственик на тая болница. Играе с бивши министри... точат заедно парици през касата и правят болници .. и карат мерцедеси ... Нормално.. През хуя му е за ..
цитирай
2. анонимен - PENKO PENKOV
26.03.2012 20:15
ISKAME 7 CHOVEKA VALIA AHCHIEVA ISKAME BIHME V ZAHVURLENI I NI KAZA DA SE SPASIAVAME SAMI TOI NI OGRABI MNOGO LOSHO I KARASHE VESKO I TODOR DANI BIE VESKO I TODOR NI KARAHA DA IM RABOTIM BEZ PARI MOJETE LI DA NI POMOGNETE SEGA KATO ZAVURSHIM TOI SMIATA DA NI PRATI V KACHULKA MNOGO VI MOLIA MOJETE LI DA NI POMOGNETE CHAKAM ODGOVOR PREDI NIAKOLKO VREME KUDETO GO RASLEDVAHTE
цитирай
3. анонимен - bokluci sa zatva
15.07.2012 16:38
bokluci sa zatva
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: glasatnasliven
Категория: Политика
Прочетен: 37979
Постинги: 5
Коментари: 3
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930